Jako má věřící svého zpovědníka, starosta obecní zpravodaj, Mařenka suchou vrbu u rybníka, tak já mám Rádio Ulambátar.


Královská jízda od šporhelta

15. května 2011 v 15:44 | ATA |  Od šporhélta
O jízdě králů již dříve psal mATAhari zprava i zleva, na toto téma článek IF vás teprve čeká. Ale o tom, kolik ženské mají se slavnou slávou nakupování a práce v kuchyni, to jsem se nedočetla u žádného.

Jistě - je důležitý král, je důležitá družina, napentlené koně, všechny možné doprovodné programy, hezké počasí ... ale upřímně, když přijedou návštěvy, tak se mimo jiné dívají do talíře (a někdy některé jenom tam)! A pokud to má být tak nějak všechno "úplné", musí být na něm něco dobrého!
Několik dopisovatelů mně zaslalo recepty, které nesou název "Hradní jídla". Asi moc spojená s hradem a jeho kuchyní nebudou, ale možná zrovna na jízdu (nebo jindy) se vám některý z nich bude hodit.
Ovšem co by bylo naše královské tažení bez vlčnovských vdolečků? Takže na úvod recept, který jsem obdržela kdysi dávno. Jistě posluchačky našeho rádia z okolí zajásají, že si můžou upéct ty pravé vlčnovské doma. Ale to vás zklamu, nebude to ono, i kdybyste je zaříkaly. Protože ty opravdu pravé se pečou jen ve Vlčnově, prý mají spoustu pekařských "tajemství" a navíc - umí je jen málokterá!

VLČNOVSKÉ VDOLEČKY
I. těsto: 280g polohrubé výběrové mouky. 2 žloutky, 20g droždí, 20g cukru, špetku soli, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, 2 lžíce oleje, mléko a šlehačka
II. těsto: 250g másla, 100g hladké mouky speciál
Tvarohová náplň: 1kg tvarohu, 200g cukru, 1 žloutek, 1 vaniklový cukr, rozinky
I. těsto se zadělává s mlékem a šlehačkou na řidší běžným způsobem u kynutých těst. Nechá se mírně nakynout. Pak se rozválí a vloží se do něj bochníček II. těsta, zabalí se, rozválí a 3x překládá jako lístkové těsto. Nechá se kynout. Vykynuté těsto rozválíme na tenkou placku, krájíme čtverečky a plníme tvarohovou nádivkou. Dobře uzavřeme. Takto vzniklou kuličku položíme švem na vymastěný plech, uděláme důlek, dáme do něho domácí povidla a korunku z drobenky. Potíráme vejcem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě.
(pokud máte nějaký jiný recept, popř. doplnění - zašlete)

MASO

Hradní jídlo
Do pekáče rozložíme vedle sebe silnější plátky vepřového masa, osolíme, opepříme a na to navrstvíme asi centimetrovou vrstvu cibule nakrájené na kolečka a druhou centimetrovou vrstvu nastrouhaného eidamu.
Na každý plátek masa dáme kousek másla a mírně posypeme paprikou.
Připravíme si vývar ze 1/4 lt vody a 1 kostky masoxu, vývarem maso podlijeme a necháme hodinu péci.
Podáváme teplé.
Příloha: hranolky, brambory atd.

Americký řízek
Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i neoloupané se slupkou řádně vydrhnutou) a promícháme s trochou oleje.
Z takto připravených brambor vyskládáme v zapékací misce kolem masa "věneček". Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, nastrouháme tvrdý sýr a poprášíme troškou mleté papriky.
Takto připravené řízky necháme odležet dva dny v chladu a pak teprve upečeme (asi 25 min.).
Podáváme se zeleninovou oblohou, různými zeleninovými saláty a zapíjíme dobrým vínem.

Jizerský plněný vepřový kotlet
Osmažíme cibulku na anglické slanině, na ni dáme houby, pak přidáme vejce. Do hotové směsi přidáme pórek a petrželku.
Vepřové kotlety (asi 20 dkg - 1 porce) rozkrojíme tak, že ze strany od kosti prořízneme kapsu a tu naplníme připravenou směsí a sešpendlíme.
Takto připravené kotlety zprudka orestujeme na rozpáleném tuku, aby se maso zatáhlo, pak mírně podlijeme, přidáme nové koření, bobkový list a dáme do trouby. Dle potřeby podléváme.
Děláme pod pokličkou. Je možno každou kapsu propíchnout, aby mohla šťáva ven.
Nakonec šťávu zahustíme Solamylem a přecedíme.
Příloha: bramborové placky nebo špalíčky z bramborového těsta.

Kočičí výkřik
75 dkg vepřového nebo hovězího masa, 1 cibule, máslo, sůl, kmín drcený, citrónová kůra, zázvor, ocet, hovězí vývar, zakysaná smetana, mouka
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso nakrájené na nudličky, osolíme, okořeníme zázvorem a drceným kmínem a dusíme doměkka. Pak přidáme trochu octa, zakysanou smetanu, kterou jsme promíchali s trochou mouky a podlijeme troškou hovězího vývaru. Znovu zakryté ještě chvíli dusíme.
Příloha rýže.

Klášterní guláš (jako minutka z roštěnky)
roštěnky, olej, cibule, sůl, kari koření, pepř, hrášek steril., žampiony, kapie, feferonky, česnek, kečup, eidam (20 g na porci)
Roštěnky odblaníme, nakrájíme na nudličky (asi jako na čínu), naložíme do soli, pepře a zakapeme olejem. Když nenaložíme, je možno přidat Solamyl, který urychlí.
Na oleji zprudka maso orestujeme, pak vyndáme a dáme cibuli, kterou jen zpěníme, česnek, feferonky, kapie, žampiony na nudličky, hrášek, zamícháme, přidáme kari a kečup(asi 1/2 skl.), zamícháme a za chvilku (asi za 2 minuty) přidáme maso.
Maso necháme vysmahnout - tento guláš neplave v omáčce.
Příloha: bramborák, rýže nebo krokety

Maso po čínsku
Rozpis na 1/2 kg vepřového masa:
Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a necháme 24 hodin uležet v chladu v následující směsi: 2 kávové lžičky soli,2 lžičky pepře, 2 lžičky Kari koření, 2 polévkové lžíce oleje, 2 lžíce Maggi, 2 lžíce Maizeny
2 cibule nakrájené na proužky, 2 žloutky
Uleželé maso osmahneme zprudka 3 min. po každé straně v hodně rozpáleném tuku.
R ý ž e se k jídlu podává n e s o l e n á , aby vynikla chuť masa a koření.

Maso v alobalu
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme Vegetou nebo Kari kořením. Jednotlivé plátky balíme do alobalu:
na plátek okořeněného masa dáme 2 čtvrtky oloupaného jablka, pokapeme kečupem přidáme kousek másla nebo trošku oleje.
Důkladně zabalíme, dáme na plech a pečeme v troubě dobře vyhřáté 1/2 - 3/4 hodiny.
Podáváme s brambory a oblohou.

Minutka se žampiony
Maso bez kostí naklepeme, nasolíme a mírně opepříme. Po jedné straně obalíme v mouce a na tuku zprudka osmažíme. Potom dusíme se žampiony s kečupem, podléváme vývarem. Nakonec zjemníme šlehačkou.
Příloha: rýže
Obměna:
Když není alobal, může se dělat na pekáči, ale plátky masa nejprve po obou stranách, prudce orestujeme. Další postup je stejný.

Minutka na zázvoru
Plátky vepřového masa bez kostí naklepeme a necháme uležet do druhého dne (i déle) v připraveném nálevu. Maso už nesolíme, protože sojová omáčka v nálevu je slaná dost.
Nálev: šálek sojové omáčky, šálek bílého vína, cibule nakrájená nadrobno,2-3 lžíce oleje, 2-3 stroužky utřeného česneku,1-2 lžíce mletého zázvoru.
Příloha: brambory, hranolky, rýže, pečivo (dle chuti) + zeleninová obloha

Naložené kotlety
1/2 kg vepřových kotlet naklepeme a nasolíme.
V misce rozšleháme: vejce, strouhaný česnek, majoránku, sůl, vegetu speciál, kari nebo chilli, worčestr drobně usekané feferony
Do našlehané směsi naložíme na 24 hodin kotlety a necháme proležet. Prudce osmažíme na rozpáleném tuku a podáváme s hranolky a zeleninovým salátem.

Pekelná směs s bramboráčky a oblohou
vepřová kýta (150 g na osobu), olej, vorčestr, sojová omáčka, sladký kečup kapie, feferony (steril.),
zeleninová směs, sůl, pepř, tvrdý sýr, na oblohu: salát, rajčata, kapie
Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky a smícháme se solí, pepřem, olejem, sojovou omáčkou, vorčerstrem a necháme chvíli odležet. Pak osmahneme na rozpáleném oleji a přidáme pórek nakrájený na kolečka, kapii na proužky, buráčky a dusíme do měkka (asi 15 minut).
Jako přílohu podáváme bramboráčky, doplníme zeleninovou oblohou.

Rošťáci
Nakrájíme silnější plátky z vepřové plece nebo kotlety a naklepeme.
Na l kg masa: 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička Maggi, 1 lžička Worčestru, 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice, 2 polévkové lžíce Solamylu, 2 velká vejce, 3 stroužky česneku
Maso obalíme ve směsi a necháme do druhého dne proležet. Připravujeme jako minutku.

Svíčková
Maso na svíčkovou odblaněné a zbavené šlach, prošpikované po vláknu, prudce osmažíme na tuku ze všech stran tak, aby vznikla kůrčička (maso takto připravené zůstává šťavnaté, protože z něj nevytéká při další úpravě šťáva).
Osmažené maso vyndáme a místo něj vložíme kořenovou zeleninu - mrkev, petržel, celer osmažíme dočervena. K osmažené zelenině vložíme znovu maso, o s o l í m e .
Přidáme koření: pepř celý, nové koření, bobkový list, trošku tymiánu (rada: ušetříme čas, když koření vložíme zavázané do kousku gázy).
Za stálého míchání a podlévání vývarem dusíme (možno i v troubě), až maso změkne. Při zkoušení do masa moc nepíchat, aby nevytékala šťáva!
Hotové maso vyjmeme, vyndáme koření, zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme, zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce (když se mouka trochu nasucho opraží, má omáčka lepší chuť), povaříme.
Dochutíme: karamelem, citrónovou šťávou a zjemníme šlehačkou. Už nevaříme.
Karamel: krystalový cukr upražíme nasucho do hněda, zalijeme troškou vody a rozvaříme.
Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovým kompotem.

Řízky trochu jinak
Vepřové řízkové maso osolíme, obalíme ve strouhance, tu trochu paličkou zaklepeme, znovu obalíme ve strouhance a pak ve vejci po obou stranách. Osmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
Usmažené řízky rozložíme vedle sebe na plech, na každý řízek dáme kolečka cibule a plátky slaniny. Odkryté zapečeme v troubě.
Příloha: bramborová kaše, vařené brambory, zeleninový salát (výborný je čočkový)

Slavnostní vepřová roláda (plněná mletým masem a párky)
Vepřové maso z kýty rozklepeme na plát asi 30 x 30 cm (klepeme na mikroténu).
Připravíme si náplň směs z mletého masa, ke kterému přidáme:
sůl, pepř, vejce, cibulku nasekanou nadrobno a česnek utřený se solí.
Všechny suroviny promícháme a na plát vepřového masa navrstvíme asi do výše 1 cm, ale ne až do kraje, aby se směs nevytlačovala při svinování.
Tenké párky poklademe do středu plátu do řady za sebe a srolujeme. Potom celou roládu vážeme provázkem a na rozpáleném tuku orestujeme. Ještě chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Asi po půl hodině dáme do trouby a pečeme asi 15 minut do změknutí. Před ukončením pečení přidáme bujón Maggi pro vylepšení chuti šťávy.

Špíz smažený
60 dkg vepřového masa, 10 dkg tvrdého sýra, 1 kapie, 1 cibule šalvěj - nejlépe čerstvá na obalení mouka, vejce, strouhanka olej na smažení
Maso nakrájíme na kousky, ty osolíme a naklepeme. Pak napichujeme na špejli střídavě se sýrem, kapií, cibulkou a šalvějí. Obalíme v trojobalu a usmažíme na rozpáleném oleji. Necháme okapat na ubrousku přebytečný tuk.
Podáváme se speciální omáčkou, připravenou z :jogurtu, kečupu zakysané smetany soli bílého pepře pažitky

Špíz obalovaný ve slanině
60 dkg vepřového masa10 dkg anglické slaniny10 dkg drůbežích jater pepř sůl tymián rozmarýn olej na smažení
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a naklepeme. Drůbeží játra upravíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
Kousky masa i kousky jater zabalujeme, každý zvlášť do plátku anglické slaniny, střídavě napichujeme na špejli a osmažíme na oleji.
Podáváme se speciální omáčkou z kečupu, jogurtu a zakysané smetany, do které přidáme pažitku, petrželku, estragon, bazalku - v množství dle chuti bílý pepř a sůl

MLETÉ MASO

Bůčková roláda "Marta"
1 kg bůčku umeleme (měl by mít pokojovou teplotu) přidáme: 8 vajec, hrst česneku,3 lžíce Vegety special.
Promícháme, dáme do tlačenkového střeva a vaříme. Pak odlijeme přebytečný tuk. Podáváme teplou i studenou.

Bůčková roláda "Dočolomanský"
1/2 kg bůčku mletého, 1/2 lžičky soli, 1/2 polévkové lžíce Vegety, 1 dcl mléka
Promícháme a necháme 3 hodiny odležet.Náplň: Na pánvičce usmažíme cibulku, pak přidáme hlívu ústřičnou a podusíme. Na druhé pánvi usmažíme 3 vejce. Smícháme dohromady.
Rozprostřeme si mikroténový ubrousek (namočený), na to rozetřeme uležené maso jako placku o průměru asi 30 cm, na ni navrstvíme náplň z vajec a hub a podle fantazie přidáme: hrášek, červenou kapii, petrželovou nať, ..) s pomocí mikroténu roládu svineme a mikrotén vytáhneme.
Nakonec položíme na pomaštěný alobal a zatočíme. Pečeme na plechu mírně podlité vodou. Chutná jak teplá, tak i studená.
Obměna: místo hub možno použít i párek.

DRŮBEŽÍ MASO

Kuře po čínsku
Rozpis: brokolice, olej, sojová omáčka, mrkev, pórek, bambusové výhonky, černé houby (namočené), paprika červená, zelená a žlutá, česnek nakrájený na podélné plátky, zázvor (pokud možno čerstvý, nakrájený na nudličky).
Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké proužky, naložíme do marinády a dáme do chladna uležet.
Marináda: bílé víno, sojová omáčka.
Jako příloha rýže (nesolená!)
Postup vaření rýže: do vařící vody vsypat rýži. Po uvaření scedit a prolít vlažnou vodou. Dát do peřin, aby nezchladla.

Kuře na žampionech
Kuře vykostíme, nakrájíme na kousky, posolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 1/2 hodiny proležet.
Za stálého míchání opékáme na oleji.
Po dvou minutách přidáme drobně nakrájené žampiony, cibuli a slaninu.
Podáváme s bílým pečivem nebo hranolky.

Kuřecí jehla s Nivou
Připravíme si plátky z kuřecích prsíček - naklepeme natenko, osolíme.
Nivu nakrájenou na kostičky zabalíme do plátků šunky a tento balíček zavineme do plátku masa. Napíchneme na špíz nebo špejli, obalíme v hladké mouce, zakapeme sojovou omáčkou a usmažíme.

Kuře plněné
Kuře nasolíme, uvnitř vymažeme česnekem utřeným se solí a plníme ruličkami:
rulička = plátek šunky nebo šunkového salámu a plátek Eidamu
Na středně velké kuře asi 16 ruliček.
Příloha: rýže

Kuře s jablky
1 kuře, 6 dkg másla,1 cibule, 4 jablka sůl, pepř, 2 hřebíčky, kousek skořice, 1 lžíce hladké mouky, šťáva z 1/2 pomeranče
Kuře rozdělené na 4 porce vložíme na zpěněnou cibuli, přidáme jablka a koření, podlijeme a dusíme. Šťávu zahustíme moukou a ochutíme pomerančovou šťávou.
Příloha: bramborová kaše

Kuřecí prsíčka v sýrové omáčce se zeleninovou rýží
(m i n u t k a)
Kuřecí prsíčka bez kůže nakrájíme na proužky a prosypeme Vegetou. Necháme chvíli odležet.
Na pánvi rozpálíme olej, na to rozprostřeme maso (neosolené, jen s Vegetou) a uděláme po jedné straně bez míchání. Pak teprve zamícháme a doděláme. Až je maso měkké, slijeme tuk, dáme zpět na plotnu a zalijeme šlehačkou (asi 2 mm po dně pánve), trochu necháme odpařit a přidáme nastrouhaný sýr (asi 1 hrst na jednu porci). Necháme rozpustit tak, aby vznikla omáčka hustoty kondenzovaného mléka.
Příloha: zeleninová rýže - uvaříme rýži běžným způsobem. Zeleninu sterilovanou i čerstvou (paprika, pórek, ...) krátce orestujeme na tuku, dochutíme Vegetou a promícháme s uvařenou rýží.

Smažené kuřecí medailonky s mandlemi a medem
Kuřecí maso upravené na menší plátky osolíme, okořeníme kořením Tabasco a necháme chvíli odležet.
Zatím spaříme mandle, oloupeme a buď je nahrubo semeleme nebo nastrouháme na obalování.
Odležené medailonky balíme nejdřív v medu, pak v mandlích, Solamylu, vejcích a strouhance. Zvolna usmažíme.
Jako příloha jsou vynikající pečené brambory:
Brambory vydrhneme kartáčkem, trochu předvaříme ve slupce (asi 10 minut), pak každý zabalíme do alobalu + 1/2 cm soli a pečeme v troubě 10-15 minut. Rozkrojit do kříže - zmáčknout.

Tusculum - kuřecí steak
Kuře vykostíme a rozdělíme na 4 plátky. Plátky masa osolíme, opepříme a na každou porci dáme: plátek šunky nebo šunkového salámu, plátek tvrdého sýra, pórek nakrájený na kolečka pokapeme sojovou omáčkou.
Přehneme na polovinu, spíchneme k sobě a obalíme v trojobalu. Usmažíme a dáme do remosky, nebo do trouby změknout.
Příloha: brambory, hranolky, bramborová kaše, atd. + zeleninový salát

Kuřohus
Větší baculaté k u ř e osolíme a důkladně posypeme kmínem. V pekáčku podlijeme asi 1 dcl vody a pečeme zakryté v předehřáté troubě.
Asi po půl hodině pečení odkryjeme a při dalším pečení přeléváme černým pivem(asi 4 dcl), aby vznikla krásná dozlatova vypečená kůrčička. Nakonec vylepšíme výpek trochou rostlinného tuku.
Příloha: zelí červené nebo bílé (nebo oboje), bramborové knedlíky

Krůtí řízek v mandlovém těstíčku
Krůtí maso rozporcujeme na plátky, ty posolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Pomoučněné plátky obalíme v rozšlehaném vejci , obalíme v mandlích nakrájených na nudličky, osmažíme na tuku.

Knedlíky "hradní"
Housku nakrájíme na kostky a k ní nastrouháme jeden středně velký brambor. Osolíme. Dobře propracujeme, uděláme váleček a vaříme v osolené vodě. Krájíme na plátky.
Výborné k pečeni a zelí
 


Komentáře

1 dr.vostep dr.vostep | 16. května 2011 v 7:19 | Reagovat

Maso po čínsku, bůčková roláda "Marta", americký řízek – samé maso. Ještě že máme ty vdolečky! Nejvíce mi stejně chutná tlačenka s chlebem a s cibulí.  Takové rychlé dietní řešení.
Apropo: Když máme bůčkovou roládu Marta, tak můžeme mít i svíčkovou z dolního konca, utopence z ČOV a pekáč paní místostarostky. Buďme světový a současně i patrioti.

2 kuchařinka kuchařinka | 16. května 2011 v 9:58 | Reagovat

Jako sladkou tečku navrhuji vynikající Jožinkovi kuličky. Znáte to každá - rozmixované piškotky, hodně rumu, rozinek, mletých oříšků, také máslíčkem by se nemělo šetřit. Pak to zaňahňáme  dohromady ušúláme kulky,vyválíme v kokosu, kakau, mandlích či oříšcích. Ke kafíčku vynikající.

3 oprava oprava | 16. května 2011 v 9:58 | Reagovat

"Jožinkovy kuličky"

4 Marie Marie | 16. května 2011 v 11:31 | Reagovat

[2]:Starý známý recept - u  nás se tomu říká Pepovy kule.

5 předseda KTM předseda KTM | 16. května 2011 v 12:26 | Reagovat

Odstupujeme z ankety o restaurační zařízení rádia Ulambátar z důvodu nekalé soutěže. Horní hospoda nemá zapotřebí účastnit se pokoutného podvodu a její příznivci jsou o jejím prvenství přesvědčeni i bez diplomu.
Pro další šašky, kteří svým jednáním zneplatilnili tuto nechráněnou anketu přidávám kvalitní link na IP anonymní proxiny: http://prx.centrump2p.com/

6 kuchta kuchta | 16. května 2011 v 12:45 | Reagovat

Buchta ORGASMUS
Těsto: 1 střední konzerva ananasu,1 hrnek cukru krupice, 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky,2 vejce,2 lžičky sody,1 prdopeč
Krém: 2 pomazánkové másla,1/2 hrnku mletého cukru,1 vanilkový cukr,2 pol.lžíce vanilkového pudinku – prášek :nebo:  1 pomazánkové máslo, 1 vanilkový pudink se šlehačkou v kelímku, 1,5 lžička cukru,  rum
Čokoláda - na polití,sekané ořechy - na posypání.
Postup
Ananas i se šťávou rozmixujeme ponorným šlehačem a přimícháme ostatní ingredience.Pečeme na
vymazaném a vysypaném plechu cca 15 - 20 minut.
Po upečení necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém (zase vše umixovat dohromady).
Na vychladlé těsto natřeme krém,polijeme cik-cak čokoládou a posypeme sekanými ořechy (popř. mandlemi).Dáme dobře vychladit,stačí tak hodinka.
Poznámka
Krém si připravuji již během pečení buchty a pak ho ještě šupnu na chvilku do lednice na ztuhnutí,lépe se pak roztírá.Je to rychlá a móóóc dobrá buchta.....

7 Dotaz Dotaz | 16. května 2011 v 13:02 | Reagovat

A ten orgásmus je před nebo pečení?

8 Drakat Drakat | 16. května 2011 v 13:26 | Reagovat

[5]:Dobré!!Když sis sypál sám,tak to mohlo být.Jak se sype jiným,tak už ofrňuješ.Došel ti dech,co?

9 předseda KTM předseda KTM | 16. května 2011 v 13:42 | Reagovat

Pocem ty plyskýřu. Nám sypál celý Kyjov, Bzenec aj s Hodonínem. Dyby do toho šlo našich sto statečných stejným systémem jak ten šulíš, co tu ordinuje už celý deň, tož nekončíme na dvěstatřinácti hlasoch, fajo. Optaj se ATY jak zgúňala po celém odboru pro pár kusů. To, co se tu děje, je neúcta k poctivě hlasujícím a Joskonova ostuda. Howgh.

10 Protialkoholní sbor Protialkoholní sbor | 16. května 2011 v 13:52 | Reagovat

[9]:A to vám všem v té horní patří, od  rodin odlézáte, baby necháváte doma samy a eště kupčíte s nějakýma blbýma hlasama. Jak malí fakani. Potom aby taková seriózní picérka ostrúhala kolečka.
Prohlašujeme, že najlepší je cukrárna ve Vlčnově, tam se nechlašče, když tak jen málo.
A to, že Joskon má ostudu. No bodejď by ne, šak néni žádný ajťák ani webmáster.
On umí akorát dobře umlúvat dohody.

11 pepin pepin | 16. května 2011 v 13:57 | Reagovat

Vyhlašuji anketu "O nejlepší způsob hlasování v anketách Rádia Ulambátar" ;-)
Možnosti:
a) kupčení s blbýma hlasama jak malí fakani
b) dobře umluvená dohoda
c) dyť je to jedno...

12 Dotazeček Dotazeček | 16. května 2011 v 13:58 | Reagovat

[6]:To jako, když to upeču nebo když to sním budu mít orgasmus? Jsem z toho jelen

13 Drakat Drakat | 16. května 2011 v 14:03 | Reagovat

[9]: A ostatním se teď valí z vybudovaných útočných formací ze Zlína a Brna.To ještě jsou v záloze v Olomouci a čekají na můj povel.Nebo sis myslel,že enom ty máš kamoše a my všeci z jiných  hospod si to necháme líbit!

14 CHi, chi, cha,cha CHi, chi, cha,cha | 16. května 2011 v 14:10 | Reagovat

[11]:A vítěz obdrží jako cenu vynikající pochutinu - pepinovy kuličky obalované v kokosu.

15 Kuba Kuba | 16. května 2011 v 14:12 | Reagovat

[12]: Tož pepin nemosí mět ani buchtu,ten má dnes orgázmus z hlasování.Nějak nám z teho vytékl na stránkách.Tož né!

16 předseda KTM předseda KTM | 16. května 2011 v 14:15 | Reagovat

[13]: Na to není třeba nijak reagovat ;-) Je mi líto, ale stačí pouze podle větné syntaxe usuzovat na důvěryhodnost nejedné Spravedlnosti ;-)

17 pepin pepin | 16. května 2011 v 14:25 | Reagovat

Berme to z té lepší stránky: až se anketa dorovná na shodných 222 hlasů pro všechny, tyto stránky budou mít pro dnešek minimálně 1998 unikátních přístupů ;-)

18 jojo jojo | 16. května 2011 v 14:58 | Reagovat

[9]:stejně tos pro horní našudlil sám,šudloňu

19 Tož, tak Tož, tak | 16. května 2011 v 15:13 | Reagovat

[17]:To se bude zas joskon naparovat, kolik že tam měl přístupů.

20 ATA - z redakční pošty ATA - z redakční pošty | 16. května 2011 v 18:01 | Reagovat

Máme pro vás zaručený a vyzkoušený recept proti klíšťatům. Návod na domácí biorepelent je přímo ze Švédska. Náš rozmarýnový odvar neobsahuje žádné chemikálie!!
Na přípravu potřebujete 1 sáček rozmarýnu, který koupíte v obchodě, jako přísadu do jídla, 1 litr vody a 1 lžíci bílého vinného octa. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji do varu. Potom odstavte a vysypte do vody rozmarýn a nechte pořádně vylouhovat. Rozmarýn může být ve vodě, až do vychladnutí odvaru. Potom scedíme rozmarýn a přidáme 1 lžíci vinného octa. Přírodní repelent se přelije do sprejové lahvičky a uloží se do chladničky. Před každým výletem do přírody si nasprejujeme tělo, hlavně nohy od kolen dolů. Nasprejujeme si také obuv!!

21 momoš momoš | 17. května 2011 v 7:43 | Reagovat

Tak co z tů anketů.Už je to zarazené nebo to ještě jede.Má to ještě cenu?Nebo to začnů půšťat teď všeci takovým fofrem?Su z toho nejaký mimo.

22 také z kuchyně také z kuchyně | 17. května 2011 v 9:39 | Reagovat

Tchýně vaří v kuchyni guláš. Malý domácí  kocourek se přitulí k noze a mňoukáním si  vyprošuje  kousek  masa. Tchýně jej odtlačí nohou. Kocour  se opět přitulí a prosí o kousek masa.
"Vypadni", zařve na něj tchýně a odkopne jej do kouta. Vzápětí přichází zeť z práce,posadí se ke stolu a tchýně mu říká:
„Uvařila jsem výborný guláš jen pro tebe", a  nabere mu plný talíř. Ještě než zeť začne jíst, přitulí se k němu kocourek  a prosí o kousek masa.Zeť mu kousek masa hodí se slovy:"Dej si, mazlíku."
Kocourek maso zhltne a vzápětí leží natažený na zemi a nedýchá. Zeť se   rozlítí  a  zařve na tchýni: „Tak otrávit jste mě chtěla, bestie", a prásk jí jednu po rypáku a tchýně letí do kouta. Kocourek pootevře očko a pomyslí si: "A máš to, svině jedna lakomá!!!

23 ATA ATA | 17. května 2011 v 14:49 | Reagovat

K tomu, co nám zde propuklo v anketě - odkaz na článek "Hospoda, restaurace Rádia Ulambátar - anketa"  - bod č. 79!

24 ATA ATA | 17. května 2011 v 14:52 | Reagovat

[5]: Tak vidíš, předsedo KTM! A ty hned, že nějaká nekalá soutěž - a my jsme zatím světoví!

25 Kuba Kuba | 17. května 2011 v 18:06 | Reagovat

[24]: Tož eště štěstí že sem nahlédli ostatní z teho celého světa a uznali že  králíci sú stejně dobří jak pepinova paluša na horním konci.Aspoň že za hranicama sa někdo vyzná.Tož né!

26 johoho johoho | 17. května 2011 v 18:29 | Reagovat

Něco vám uniká,že vede starosta!!!!!!!!

27 dotázeček dotázeček | 19. května 2011 v 12:16 | Reagovat

V anketě  se to skoro všechno zastavilo a nic moc se neděje.To se všichni na to vykašlali nebo se jenom tak tváří a  něco se chystá až před koncem?

28 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | 20. května 2011 v 10:41 | Reagovat

Pozor!!!!! Hlasování bude ukončeno 22.5.2011 ve 12.00 hodin!!!!!!!!!!!!!

29 jestřábí oko jestřábí oko | 20. května 2011 v 19:41 | Reagovat

[28]: Horní se začíná velmi  nenápadně plížit vpřed. Je to jen dojem nebo předem přesně  situačně rozvržený a  naplánovaný cílený útok?

30 jestřábí oko jestřábí oko | 21. května 2011 v 15:05 | Reagovat

Vítězství je,zdá se,jasné!Pochcaní nejedou, horní chrápe a dolní nestíhá. Starosta je prvňouš,zatím. Ani ne 24 hodin zbývá. Místní specialisté říkají, že tento stav nic nezvrátí!!!!!!!!!!!

31 jestřábí oko jestřábí oko | 21. května 2011 v 21:34 | Reagovat

Průběžné hodnocení: Na předních pozicích stav nezměněn.Zdá se,že předseda KTM „stáhl ocas mezi nohy“ a uznal,že na prvenství prostě Horní  nemá.Nutno kladně hodnotit - opravdu se  snažil být dobrým protihráčem – leč „hlavní týranec“ míní – světové hlasování mění!!!

32 SPRAVEDLNOST SPRAVEDLNOST | 23. května 2011 v 12:21 | Reagovat

Sňala jsem si šátek – podívala na výsledek  hlasování a znalá jeho průběhu - znovu jsem si šátek zavázala, jak zde byla rada – ještě přes oči raději pár pentlí přehodila a nacpala růžu do huby, abych pravdu neřekla. Co jste si...!!!! – to máte!!!

33 jewels jewels | Web | 23. června 2015 v 0:06 | Reagovat

rychlé půjčky bez potvrzení příjmu :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama